Over mijn beelden. De ruimte tussen twee, of meer figuren, of een opening in een verder massief beeld, krijgt een eigen spanningsveld die in hoge mate bepalend is voor de uitstraling van een beeld. Rino

uit 1989 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Inception

2019

Het beeld staat op 3 stalen pennen op los te komen van de aarde. en drie abstacte vormen dansen om elkaar heen en vormen een spannende binnen ruimte. over hetc algemeen maak ik eerst een klein model, dat ik later in het groot uitwerk. in dit geval heb ik alleen een klein model van de armatuur gemaakt. Dus toen ik aan het beeld ging beginnen had ik alleen de grote lijnen van de armatuur. Het is eigenlijk heel spannend en avontuurlijk om zo te werken, want binnen de struktuur van de armatuur kun je heel veel kanten op. het is een abstrakt beeld, maar ikj heb de 3 bovenste vormen zo gemaakt dat ze de sugestie van vogel koppen wekten. door deze "koppen" ook nog eens de zelfde kant op te laten kijken, krijgt het beeld richting en evenwicht.

Moderato

2019

Abstracte muzikale vorm.

Intimacy

2018

abstracte intrepetatie van een relatie van liefde en intimiteit.

Momentum

2016

"Momentum" Een punt in de tijd van waar af alles heel snel naar het doel gaat dat je hebt gesteld. Ik vond het belangrijk om dit beeld vrij in de ruimte te zetten. Het is eigenlijk één doorgaande vorm, en door de binnenruimte die daar door ontstaat krijgt het beeld extra kracht.

Het oog

2016

Het oog

To be-free

2014

sculptuur als symbool voor vrijheid.

introspectie

2011

Ik heb bij dit beeld geprobeerd om de rechte en ronde vormen met elkaar in evenwicht en harmonie te laten zijn. Het beeld is erg in zichzelf gekeerd (vandaar de naam)

ziele dans

2011

 transformatie van een probleem naar een beeld. Ik maakte dit beeld toen ik het persoonlijk heel moeilijk had. Door aan dit beeld te werken kon ik het probleem "vizualiseren" en als beeld buiten mij zetten. Dus door een emotioneel conflict kon ik een mooi beeld maken. Ik heb het daarna ook nog verkocht.!!

samen-zijn

2006

dit is een abstracte voorstelling van een man en vrouw die samen een relatie hebben. oplage:1/1

mensbeeld

2005

Mens Beeld Dit is de abstracte voorstelling van een mens. De buitenkant is symmetrisch zoals ook een mens symmetrisch is. Het lijkt op het eerste gezicht een strakke vorm, maar als je beter kijkt, zie je dat er veel beweging in zit. Binnen in het beeld zit veel meer beweging, dat zijn de gedachten en gevoelens die in ieder mens zitten.

in-vogelvlucht

2003

spontane lichte vorm in brons. oplage: 1/1

moonshine

2003

ik heb dit beeld "moonshine" genoemd, omdat ik er een maan vorm in zag. je kunt er natuurlijk ook een vcogel in zien. Het is in ieder geval van uit de beweging gemaakt. al  mijn beelden zijn organisch gevormd, daarom is het makkelijker om de abstracte beelden op verschillende manieren te intrepeteren.    

spiraal vorm

2001

oervorm van leven en beweging.1/1

Inzicht

2001

kruisbeeld

2001

dit beeld heeft helemaal niets met het geloof te maken. Ik ben dit beeld gaan maken met een minimaal idee hoe het zou gaan worden. oplage: 1/1

beeldspraak

1998

ik wilde een relatief groot beeld maken, zonder opdracht.

denkbeeld

1996

Het beeld heeft een duidelijke richting, maar tegelijkertijd gaan de vormen hun eigen richting uit. Precies zo als het gebeurt waneer je ergens aan denkt, vandaar de naam.

krachtstroom

1995

een beeld vol samengebalde kracht. oplage: 1/1

ogenblik

1989

toen ik aan dit beeld begon wist ik niet hoe het zou gaan worden. uiteindelijk vond ik het op een oog lijken. vandaar de naam.

bevlogen

1989

ik vind het niet altijd eenvoudig om te bepalen of een beeld bij abstract of figuratief hoort. dit beeld (abstract) is eigenlijk zo wezenlijk een vogel, dat het figuratief is.

Vuurvogel

1997

abstracte vogel

lichtval

1989

Ik wilde een beeld maken dat sterk zou reageren op het licht dat er op zou schijnen .