(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Awen

2022

Het Kind

2022

Dit is een beeldje van een moeder & kind. Maar het heet "het Kind" omdat het kind in dit geval het belangrijkste is. Het kind wordt als het ware de wereld in gedragen door de moeder, en het kind kijkt vol belangstelling de wereld in.

Arising

2021

vrouw oprijzend uit het water.

zieleschaal

2021

bird 10

2020

uniek handgevormd vogeltje

bird 11

2020

uniek handgevormd vogeltje

bird 9

2020

uniek handgemaakt keramiek vogeltje

the Prophetess

2020

Inception

2019

Het beeld staat op 3 stalen pennen op los te komen van de aarde. en drie abstacte vormen dansen om elkaar heen en vormen een spannende binnen ruimte. over hetc algemeen maak ik eerst een klein model, dat ik later in het groot uitwerk. in dit geval heb ik alleen een klein model van de armatuur gemaakt. Dus toen ik aan het beeld ging beginnen had ik alleen de grote lijnen van de armatuur. Het is eigenlijk heel spannend en avontuurlijk om zo te werken, want binnen de struktuur van de armatuur kun je heel veel kanten op. het is een abstrakt beeld, maar ikj heb de 3 bovenste vormen zo gemaakt dat ze de sugestie van vogel koppen wekten. door deze "koppen" ook nog eens de zelfde kant op te laten kijken, krijgt het beeld richting en evenwicht.

Moderato

2019

Abstracte muzikale vorm.

Waiting for.....

2019

Natalie Portman

2018

Portret Natalie Portman

Duo

2017

twee zangers

portret

2017

portret (opdracht)

trough the eye's of a woman

2017

portret van een fantasie vrouw, de ogen zijn zo gemaakt dat je er door kan kijken.
 

Waiting for.. (klein)

2017

Klein model voor groter beeld.

Expectations. detail

2016

Detaile studie voor groter beeld.

Het oog

2016

Het oog

Momentum

2016

"Momentum" Een punt in de tijd van waar af alles heel snel naar het doel gaat dat je hebt gesteld. Ik vond het belangrijk om dit beeld vrij in de ruimte te zetten. Het is eigenlijk één doorgaande vorm, en door de binnenruimte die daar door ontstaat krijgt het beeld extra kracht.

Whisper

2016

Een man en vrouw, de vrouw is slechts gedeeltelijk zichtbaar omdat het ten dele opgaat in het lichaam van de man. uitdrukking van intimiteit. Ze fluisteren. de ogen zijn open gewerkt zodat je er door kunt kijken. (de essentie van het oog}.

balspel

2015

bal spel kinderen

Extase 2

2014

jonge vrouw

To be-free

2014

sculptuur als symbool voor vrijheid.

herrezen Phoenix

2013

 de essentie van een vogel in brons

In-team

2013

versmelting van figuren door verschuiving in de tijd. 1/1

de dans

2012

Ik heb dit beeld vanuit de (dans) beweging gemaakt. op sommige plekken heeft de vorm van de dansbeweging voorang gekregen boven de uitbeelding van de dansers zelf.  Ik heb geprobeerd om deze beide bewegingen harmonisch te laten samenvloeien. Video

het moment

2012

dit is een erotisch geladen beeld. maar het staat symbool voor geluk. geluk duurt over het algemeen maar kort, net als het uitgebeelde moment.

rood paard

2012

Is dit een paard? Niemand zal denken dat dit een konijn of een hond is. Toch zal je nergens een paard als dit in de wei zien lopen. Een “beeld(houwer)vormer” in dit geval omdat het beeld in “was” is geboetseerd, kijkt anders naar een paard als hij het wil uitbeelden. Hij geeft accenten om b.v. snelheid of elegantie uit te drukken. Door een opening in de nek te maken krijgt de nek en het hoofd meer aandacht. Ook het lijf is van voor naar achter opengewerkt. Het gevolg is dat er meer dynamiek ontstaat, het word interessanter. De kunstenaar wil eigenlijk meer doordringen in het beeld, niet alleen aan de buitenkant blijven. Wat je ziet is dus het idee van een paard, interessant genoeg om meerdere keren naar te kijken. Rino  

introspectie

2011

Ik heb bij dit beeld geprobeerd om de rechte en ronde vormen met elkaar in evenwicht en harmonie te laten zijn. Het beeld is erg in zichzelf gekeerd (vandaar de naam)

Carolien

2008

Carolien geplaatst Instituut Scorlewald Schoorl

nepalees meisje

2008

impressie uit Nepal

In-Spraak

2005

"In-Spraak" - geplaatst: Scorlewald Schoorl

moonshine

2003

ik heb dit beeld "moonshine" genoemd, omdat ik er een maan vorm in zag. je kunt er natuurlijk ook een vcogel in zien. Het is in ieder geval van uit de beweging gemaakt. al  mijn beelden zijn organisch gevormd, daarom is het makkelijker om de abstracte beelden op verschillende manieren te intrepeteren.    

Norbert

2003

Norbert geplaatst: instituut Scorlewald Schoorl

jonge vrouw

2000

jonge vrouw

liggende erotica

2000

oorspronkelijk model voor groot beeld. liggende uitvoering. oplage: 2/7

Nar

1998

Opdracht: prive pers. Schoorl

harpspeelster

1996

harpspeelster - Michaels hoeve Brummen.

zusterschap

1995

zusterschap - zusters Ursulinen Bergen NH

eurithmiste

1992

erithmiste - Scorlewald Schoorl

Odin

1990

Odin - Odin B.v. Geldermalsem.

h. Ursula

1987

beeld voor oude Ursulakerk Warmenhuizen.