• Beeldentuin Rino - nu open

  3 juli 2020

  Lees meer >> | 344 keer bekeken

 • uitspraak kantonrechter den Bosch - sous terre.

  23 mei 2020

  Ik heb bericht van de kanton rechter uit "den Bosch".

  Het komt er op neer dat ik de zaak heb verloren. Misdaad loont kennelijk in nederland, want "Gallerie Sous Terre" heeft de overeenkomst die ik met de gallerie had vervalst. (en dat is een misdaad). ze hebben het gedeelte waar stond welke beelden binnen en welke beelden buiten moesten staan weg gehaald. De gallerie had nu dus een andere overeenkomst dan ik had. Ik had zelfs een verklkaring van een deskundige dat alle tekst op mijn document van de zelfde hand was. (Er waren beelden die binnen zouden staan, buiten gezet, en die waren gestolen.) De rechter heeft dit gewoon genegeerd, en er op gewezen dat mijn beelden er voor mijn eigen risico stonden. Maar het zal idereen duidelijk zijn, (behalve de rechter dan) dat je binnen veel minder risico hebt dan buiten. Ik moest zelfs nog 600 euro proces kosten aan de tegenpartij betalen. Ik heb dus nog weinig vertrouwen in de nederlandse rechtspraak.

  Lees meer >> | 408 keer bekeken

 • Kanton rechter Den Bosch 9 Maart

  21 maart 2020

   

   

   

   

  Maandag 9 Maart Moest ik om 11.30 in Den Bosch bij het gerechts gebouw zijn, voor mijn geschil met "gallerie Sous Terre" over de gestolen beelden uit de beeldentuin. Je moest helemaal door een detectie poort om binnen te komen. Ik had me voorgesteld dat het zich zou afspelen in een grote zaal met allemaal toeschouwers en zo, maar het bleek dat je daar eerst een moord voor moet plegen of iets dergelijks. Een sjoemelende galerie eigenaar was kennelijk niet belangrijk genoeg. Wij werden dus afgescheept met een klein kamertje waar we net in pasten. De rechter zat achter een bureau, met daar naast een griffier die alles wat er gezegd werd in de computer typte. Na eerst allemaal dingen te hebben gezegd die niet ter zake deden, kwam de gallerie met de overeenkomst op de proppen. Maar natuurlijk was het een copie, en (wie had dat nauw gedacht) het origineel was zoek.!!! Tot mijn verbazing werd dit gewoon geaccepteerd. Mijn overeenkomst die ik had laten onderzoeken door een "schriftgeleerde" en die had geconcludeerd dat alle schrift van de zelfde persoon was, werd echter niet geaccepteerd. Omdat ik het zelf had laten onderzoeken. Het moet door de rechtbank worden onderzocht, en gaat mij 1500 euro kosten. De rechter vond het allemaal erg verwarrend, en ik ook.

  Lees meer >> | 455 keer bekeken

 • Gestolen beelden en nieuw beeld

  9 april 2019

   

  Deze beelden zijn gestolen bij "gallerie souis terre" in brabant. van links naar rechts; "De familie" "Kind en moeder" "Moeder en kind" en "Baldsvogel" De eerste drie beelden zouden volgens contract binnen staan, maar die waren buiten gezet in de beeldentuin. Die zijn dus gestolen, ik heb de gallerie hiervoor aansprakelijk gesteld, en dat is nog in behandeling.

  Lees meer >> | 770 keer bekeken

 • na de kunst 10 daagse - eindelijk weer een beeld in brons.

  13 november 2018

  Zo, de kunst 10 daagse is weer voorbij. Gelukkig was er wel elke dag belangstelling, maar je kunt natuurlijk niets anders dan wachten tot er iemand komt kijken. Ik heb dit jaar vooral beelden in keramiek gemaakt, dit omdat ik geen geld had voor brons. Ik maak liever bronzen beelden, want dan ben je minder beperkt in wat je maakt. Ik heb best vwel veel ervaring, maar soms stel je jezelf een doel, en dan lukt vhet niet helemaal. Tot 2 keer toe heb ik Maxima proberen te maken, maar het is niet helemaal gelukt. Ik zie het maar als een leer moment, maar ik ga het zeker nog een keer proberen. Willem Alexandser lukte wel meteen, en is zelfs besteld en in brons gegoten. Ik dus weer wat beelden vertkocht, en mijn nieuwe beeld staat al klaar om in brons gegoten te worden.

  Lees meer >> | 559 keer bekeken

 • kunst 10 daagse 2018

  9 september 2018

  Van 19 oktober tot 28 oktober is er weer kunst 10 daagse hier in Bergen (NH). zo als elk jaar doe ik mee met mijn beeldentuin, in Aagtdorp, Valkenlaan 46. ongeveer 4km. uit het centrum van Bergen. Het voordeel is dat er alleen mensen komen die geinteresseerd zijn in beelden. Het nadeel dat er wat minder mensen komen. Ik heb een portret van Maxima gemaakt, maar dat vond eigenlijk niet zo goed, dus dat ga ik opnieuw maken. Maar ik heb ook een beeld van Koning Willem Alexander gemaakt, en dat is heel goed geworden. Een bezoeker van de beeldentuin (het atelier is daar ook) wilde het meteen kopen (in brons) dus het staat nu bij de gieter. Bij Flassh in Balk dit keer, Want Jaap Kleinstra in Amsterdam waar ik jaren lang mijn beelden heb laten gieten, stopt er helaas mee. Het was wel de beste gieter die ik ooit heb  gehad.

  Lees meer >> | 500 keer bekeken

 • kunst 10 daagse

  25 september 2017

  Van 20 tot 29 oktober beginnen hier de kunst 10 daagse weer hier in Bergen (N.H.) Het is uitgegroeid tot een grote "happening" met veel belangstelling uit het buitenland.              het is dus behoorlijk druk, vooral in bergen zelf. de kalverstraat is daar niks bij. Maar mijn beeldentuin en atelier ligt een stuk buiten het centrum, en daar heerst een oase van rust. Met een fiets door de polder, ben je er in 10 min. dus alle reden om er heen te gaan. www.dekunst10daagse.n

  Lees meer >> | 438 keer bekeken

 • nieuwe beelden 2

  16 april 2017

  "Duo"  dit zijn twee koppen van zangers, (keramiek) ze kijken ieder een andere kant uit, en de koppen doordringen elkaar ten dele.Je kunt van opzij door de ogen kijken.

  "WAITING FOR..."

  "waiting for..."

  Deze kop is 3x zo groot als een normaal hoofd. je kunt weer door de  ogen kijken. ik had moeite met de hand, maar die is uiteindelijk toch goed gelukt.

  Lees meer >> | 439 keer bekeken

 • recente beelden

  28 december 2016

  Recente beelden.

  "Trough the eye's of a woman"

  Dit beeld "trough the eye's of a woman" is nu in klei gemaakt, het moet eerst drogen,en kan dan in Januari gebakken worden. Ik heb dit beeld gemaakt omdat ik de manier waarop ik met ogen bezig ben duidelijker uit wil laten komen. Ik vind het belangrijk dat je door het oog kunt kijken, omdat dit het wezen van het oog is. Bij portretten lukt dit niet, omdat een gezicht er nu eenmaal niet zo uitziet. Het is daarom ook altijd een uitdaging om er een harmonisch gezicht van te maken.

  Lees meer >> | 541 keer bekeken

 • goede voornemens

  17 februari 2014

  ik was van plan regelmatig iets te schrijven, maar ik merk dat het niet zo lukt.

  mijn beeldjes zijn in iedergeval terug van de expositie in Italie.

  niets verkocht helaas.!